Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Schippers wil medisch beroepsgeheim aanpassen

Minister Schippers van VWS wil het medisch beroepsgeheim aanpassen om zorgfraude beter te kunnen bestrijden. Ze vindt de wetgeving op dit gebied onvoldoende duidelijkheid bieden.
Schippers wil medisch beroepsgeheim aanpassen
Foto: Foto: VWS

Schippers: ‘Het is onacceptabel dat fraude ten koste van middelen die bestemd zijn voor sociale zekerheid of zorg, niet zou kunnen worden bestreden. Iemand die arbeidsongeschiktheids- of zorgfraude pleegt, behoort de bescherming van het medisch beroepsgeheim niet toe te komen.’

Dat schrijft minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een brief aan de Tweede Kamer, mede namens de ministers Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Pgb-fraude

Naar aanleiding van het schietincident in Alphen aan den Rijn en fraude met persoonsgebonden budgetten en arbeidsongeschiktheiduitkeringen, is discussie ontstaan over de mogelijkheden het medisch beroepsgeheim te

2
13

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.