Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

‘Schippers wil rapport CVZ gebruiken voor bezuiniging basispakket’

Op verzoek van minister Edith Schippers van VWS heeft het College voor zorgverzekeringen (CVZ) een overzicht gepubliceerd met aandoeningen, hun ziektelast en de kosten van de bijbehorende zorg. De minister wil deze rapportage mogelijk gebruiken om te bezuinigen op het basispakket, door aandoeningen met een lage ziektelast niet langer te vergoeden. Dat stellen cliëntenorganisaties CG-Raad, NPCF, Platform VG en platform GGz.
‘Schippers wil rapport CVZ gebruiken voor bezuiniging basispakket’
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Nu veel zorginstellingen tot hun nek toe in zeer risicovolle derivaten zitten wordt ook NA JAREN onze ministerraad wakker — WAT EEN BLAMAGE VOOR ‘ONZE’ VOLKSVERTEGENWOORDIGERS. Zo willen ze zich genoemd hebben, maar ik bestempel ze als zielige zeer goed verdienende lamballen.
   Maar bedenk: het wegwerken van deze zeer risicovolle beleggingen GAAT TEN KOSTE VAN DE PATIENT, wees daarvan overtuigd.

  3. Als je wat tijd besteedt aan clicken in oude zorgartikelen — bijv van rond 2010 — lees je hoe gunstig politici de zorg en financiering daarvan UITLEGGEN. Ondertussen klopt daar al helemaal NIKS meer van.
   Dat het oneigenlijk verrijken door de bestuurderen vroeg of laat een chronische knaagaandoening teweegbrengt, vind ik voor die mensen niet erg (hoe erger hoe liever), wel dat de hulpbehoevende oudere en gehandicapte er steeds bekaaider afkomt.

  4. Nog geen week later wordt ik in het gelijk gesteld.
   We krijgen niks van de winsten van de zorgverzekeraars, de gemaakte winsten vloeien niet terug naar mindere premies; NEE, schreef ik vorige week hooguit blijven de premies gelijk maar dan zal het pakket uitgekleed worden, worden we nog meer richting aanvullende verzekering geduwd en zeker naar een hoger eigen risico, want veel van de bestuurders van verpleeg en zorginstellingen maar zeker van zorgverzekeraars zijn al uit aan kijken naar een TWEEDE villa in Toscane (een extra die buiten de belasting valt)
   DROOM MAAR LEKKER DOOR samen met Schippers

  5. De dag voor de troonopvolging was weer een take out the trash day voor de publicatie van ongunstige persberichten. De adviezen van het CVZ worden ook bij voorkeur tijdens de bouwvak verspreid. Blijkbaar heeft VWS nog geen goede procedure ontwikkeld voor dergelijk nieuws.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.