Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Schoonmaakconcerns azen op onderdelen Meavita

Schoonmaakconcerns Asito, Vebego en ISS zijn alle drie geïnteresseerd in de Wmo-bedrijven van Meavita Nederland. Volgens de schoonmaakreuzen zijn de gedefuseerde werkmaatschappijen Thuiszorg Groningen, Meavita West, Sensire en Vitras/CMD zeer geschikte partijen om mee in zee te gaan.
Schoonmaakconcerns azen op onderdelen Meavita

Over twee weken zit Vebego-manager gezondheidszorg Ger Henstra aan tafel met Meavita-bestuurder Charles Laurey. Onderwerp van gesprek is de mogelijkheid van samenwerking met de onderdelen van Meavita Nederland die straks zelfstandig verder gaan. Volgens Henstra is Vebego zeer geïnteresseerd in Sensire/VitrasCMD. Ook samenwerking met Thuiszorg Groningen en Meavita West sluit hij niet uit. Een half jaar geleden voerde Henstra al gespreken over mogelijke vormen van samenwerking met deze werkmaatschappijen. Maar deze gespreken zijn gestopt na de bestuurlijke fusie van de onderdelen. Uit deze fusie is Meavita Nederland ontstaan. “Nu Meavita Nederland aan het ontvlechten is, kunnen we weer verder met gespreken over samenwerking in de thuiszorg”, aldus Henstra.

Asito thuiszorg

In de strategie van schoonmaakconcern Asito past samenwerking met de Wmo-bedrijven van Meavita Nederland ook goed. Volgens Asito-directeur Hans Kroeze sluiten de operatiegebieden van Meavita West en Thuiszorg Groningen prachtig aan bij de gebieden waar Asito nu al in de thuiszorg actief is. “Wij kennen Meavita al een jaar of drie. Door de bestuurlijke fusie was er nooit een coherent beeld van het Wmo-deel van Meavita Nederland. Daardoor werd samenwerking bemoeilijkt. Nu er een liquiditeitsonderzoek ligt en het concern wordt ontvlochten, zijn er voor ons weer mogelijkheden.” Kroeze denkt dat als Charles Laurey de ontvlechting heeft afgerond hij contact zal opnemen met Asito. Het onderdeel Vitras/CMD is volgens Kroeze voor Asito minder interessant omdat die partij de tak met huishoudelijke hulp al heeft afgestoten naar een aantal andere partijen in die regio. “Maar Meavita West en het onderdeel in het Noorden sluiten goed aan bij onze activiteiten in die regio’s.”

ISS thuiszorg

Directeur Hospital Services van schoonmaakconcern ISS, Charles Vinke, laat desgevraagd weten dat als Meavita belt, ISS zeker een gesprekspartner wil zijn. “Als Meavita kenbaar maakt ons als gesprekspartner te willen, zullen wij daar zeker op ingaan.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Wmo-bedrijf Meavita in de verkoop

Onafhankelijk onderzoek naar Meavita

Meavita valt uit elkaar

Asito krijgt huishoudhulp Valent

Asito neemt Evean-onderdeel over

GroenekruisDomicura in zee met Vebego

Gooise thuiszorg in zee met ISS

5 REACTIES

  1. ik heb een beetje het idee dat zowel de overheid als de gemeenten het belangrijkste punt in de hele discussie omtrent Meavita vergeten, namelijk de cliënten. Ik heb het nu niet zozeer alleen over huishouding maar over het geheel. De overheid wijst met het vingertje naar de gemeente en de gemeente wijst terug en wijst naar Meavita onder het mom eigen schuld dikke bult. Het kan wel eigen schuld dikke bult zijn maar waar blijven de cliënten in dit verhaal? Als ik nu hoor dat de gemeente Den Haag niet wil bijdragen aan de schuld van Meavita, prima, dan gaat het failliet en moet het worden overgenomen. Daar tegenover verkondigd Bussemaker echter dat Meavita te groot is om over te kunnen worden genomen door welke TZ instelling dan ook. En dan? Gewoon failliet laten gaan en klaar? En die 50.000 mensen dan die rekenen op verpleging en verzorging, die laten we maar gewoon doodgaan? Je kan wel vingertjes blijven wijzen maar uiteindelijk is het toch gewoon godgeklaagd. De cliënten moeten toch gewoon op zorg kunnen rekenen?

  2. Lees alle reacties
  3. Ach , wat heet strategische goede zet….., is dat nu waar deze ontwikkeling op beoordeeld wordt…nee toch. De hele WMO pakt voor klanten en medewerkers verkeerd uit, dat lijken mij betere beoordelings criteria.De benodigde kennis en deskundigheid hadden zij niet ( lees sociale functie vervullen naar zorgvragers), maar de thuiszorginstellingen verlagen voor de schoonmaakbedrijven de salarissen van hun personeel en vervolgens nemen schoonmaakbedrijven de hele handel voor “weinig” ( lees personeel met een salaris net boven minimum ) over.

  4. Dit hadden wij ongeveer 2 à 3 jaar geleden kunnen verwachten. Ik vind het een perfecte strategische zet van de schoonmaakconcerns. Gelukkig behoren deze drie genoemde schoonmaakconcerns tot de top 4 schoonmaakbedrijven in Nederland en ze hebben heel veel ervaring binnen de zorgsector. Maar ik vraag me af of hun ervaring voldoende is voor de WMO werkzaamheden en verwachtingen van de cliënten (eindgebruikers).
    Ik hoop niet dat ieder schoonmaakbedrijf hiermee aan de slag gaat. De cliënt moet centraal staan en de kwaliteit van diensten heel hoog.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.