LUMC screent ouderen op de seh

Het screenen van ouderen op de spoedeisende hulp heeft niet als doel het voorkomen van overbehandeling. Het bepalen van ‘kwetsbaarheid’ is bovenal een manier om betere, op maat gerichte zorg te verlenen, vinden ze in het LUMC.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Patiënt van spoedeisende hulp tevreden over zorg

Sinds 1 maart gebruikt het LUMC op de spoedeisende hulp het Acuut Presenterende Oudere Patiënt (APOP) screeningsprogramma als onderdeel van een studie die is gestart in 2013. Gegevens van ruim 2600 patiënten uit vier verschillende ziekenhuizen (LUMC, Alrijne ziekenhuis, HMC Bronovo en Erasmus MC) zijn gebruikt om het instrument te ontwikkelen. Tijdens de screening, die meteen bij binnenkomst wordt afgenomen bij alle patiënten van zeventig jaar en ouder, wordt een aantal vragen gesteld over zelfredzaamheid en medicatiegebruik. Ook worden twee cognitievragen gesteld. Dat zijn: ‘in welk jaar leven we nu?’ en ‘kunt u de maanden in omgekeerde volgorde benoemen?’.

Bescherming

0
674

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.