Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SEH Vlietland moet ’s nachts sluiten

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Wegens personeelstekort is het Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam gedwongen de spoedeisende hulp op de locatie Vlietland in Schiedam in de nacht te sluiten.
Franciscus Gasthuis en Vlietland.jpeg

Dat maakt het ziekenhuis bekend.

SEH
Volgens het ziekenhuis is de arbeidsmarkt voor SEH-verpleegkundigen zo snel verslechterd dat er onvoldoende personeel is te vinden om de SEH op beide locaties continu open te houden. Dit betekent dat de SEH in het voormalig Vlietland Ziekenhuis te maken krijgt met een nachtelijke sluiting vanaf 1 november 2016. Kinderen die komen voor de kinderarts kunnen nog wel op elk moment terecht in Franciscus Vlietland. De noodmaatregelen zijn overlegd met de GHOR, de ambulancedienst en de huisartsen. Het ziekenhuis hoopt dat de sluiting tijdelijk is.

Arbeidsmarkt
Franciscus en Vlietland zegt zich te blijven inspannen om nieuw personeel te werven voor de spoedeisende hulp. Dat is heel moeilijk omdat de hele regio met grote tekorten kampt. Landelijk is het beeld hetzelfde. Het tekort is zo nijpend dat het Capaciteitsorgaan onlangs heeft besloten om de landelijke opleidingscapaciteit voor SEH/IC/CCU-verpleegkundigen drastisch te verhogen.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.