Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Selma Tromp en Laura van Geest in raad van toezicht ETZ

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
De raad van toezicht van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk is uitgebreid met twee nieuwe leden: Selma Tromp en Laura van Geest. De rvt telt daarmee nu zes leden.
Toezicht
Foto: Fotolia/Jakub
Selma Tromp

Selma Tromp is sinds januari 2008 werkzaam als neuroloog en klinisch neurofysioloog in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Tromp heeft eerder al bestuurservaring opgedaan. Zo was zij van 2009-2017 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, waarvan de laatste drie jaar als voorzitter. Ze volgde de opleiding tot arts aan de Universiteit Maastricht en de opleiding tot neuroloog in UMC+ Maastricht.

Centraal Planbureau

Laura van Geest is sinds 1 augustus 2013 directeur van het Centraal Planbureau.

Laura van Geest

Daarvoor was ze onder meer directeur-generaal Rijksbegroting bij het ministerie van Financiën van 2008 tot 2013. Zij is tevens onbezoldigd lid algemeen bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam. Laura van Geest studeerde algemene economie en bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deskundige vrouwen

Voorzitter van de raad van toezicht Joep Hubben, is enthousiast over de komst van Tromp en Van Geest. ‘Laura van Geest is een specialist op het gebied van financiën en Selma Tromp heeft de door de raad gewenste medische achtergrond. Beide deskundigheden zijn belangrijk bij het goed besturen van een groot ziekenhuis als het ETZ’, aldus Hubben.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.