Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Senaat akkoord met nieuwe verlaging topinkomens

Mark van Dorresteijn
De Eerste Kamer heeft ingestemd met een aanpassing van de Wet normering topinkomens. ‘Als je nu gaat solliciteren, verdien je 50.000 euro minder’, rekent minister Plasterk voor.
Senaat akkoord met nieuwe verlaging topinkomens
Foto: ANP - Martijn Beekman
Premium

In totaal stemden 38 senatoren

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. jammer dat Plasterk niet met de zelfde voortvarendheid de nivellering van andere topinkomens ter hand kan nemen. zolang die namelijk ongebreideld kunnen blijven stijgen zal de druk op de (semi)publieke sector de salarissen te verhogen blijven bestaan. en wellicht zelfs groter worden.
   de minister zal er daarnaast moeten werken aan een andere beloningssystematiek voor adviseurs. anders kunnen we er op wachten dat zzp’ers in groten getale de rol en functie van topbestuurders gaan overnemen. en de salarissen die daarvoor betaald worden vallen vooralsnog waarschijnlijk buiten deze wetgeving.
   goed overigens, dat de VVD kennelijk zo hecht aan zorgvuldigheid. daar kunnen tal van mensen, instellingen en gemeenten straks wellicht een beroep op doen, als zij in de problemen komen doordat de transities die zo nodig met stoom en kokend water doorgevoerd moesten worden, meer defecten blijken te hebben dan zelfs de grootste pessimist nu al verwacht.

  2. Lees alle reacties
  3. Het is inmiddels een zorgelijke heksenjacht geworden, waarbij Plasterk ongebreidelde nivellering ziet als hoogste doel. Hij geniet zichtbaar en hoorbaar op narcistische wijze van zijn eigen politiek en ziet zijn kans schoon oude schimmelige PvdA dogma’s te realiseren.

  4. Met een gerust hart kan straks het kabinet een voorstel doen om het minstersalaris te laten stijgen. Daarmee maken ze de financiële positie van zorgbestuurders weer wat aantrekkelijker wanneer dat door de geringe belangstelling zorginstellingen onbestuurbaar worden.
   Je moet er toch heel wat voor over hebben om een toekomstige salarisstijging te kunnen legitimeren…..:).

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.