Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Sensire: geen sprake van “achterkamertjesdeal”

Thuiszorgorganisatie Sensire heeft ‘schijnconstructies’ voor ontslagen thuishulpen met de Achterhoekse gemeenten bedisseld, volgens vakbond Abvakabo. Sensire zegt dat zij een aparte alfahulporganisatie voor de thuishulpen heeft af gestoten ‘Omdat alfahulp niet bij ons paste’.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sensire: geen sprake van
Foto: ANP Vincent Jannink

Negen Achterhoekse gemeenten stemden vorig jaar in met een constructie waarin thuiszorgorganisatie Sensire al haar thuishulpen kon ontslaan en daarna voor minder geld als alfahulp weer kon aannemen. Dat schrijft de Volkskrant op basis van een brief van Sensire-bestuurder Maarten van Rixtel aan de gemeenten. Sensire vindt de aantijging tendentieus: ‘Het gaat om overleg. Sensire heeft tot een laat moment alle mogelijke alternatieven onderzocht voor de thuishulp. Daarover is met de gemeenten gesproken en de vakbonden zijn continu geïnformeerd.’ Er is geen sprake van een “deal” met gemeenten, aldus Sensire.

Deal

Vakbond Abvakabo beschuldigt zorgorganisatie Sensire van schijnconstructies bij het

3
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Samenvattend: Sensire heeft het alphabureau Alfasense opgericht, Sensire heeft hierover met gemeenten gesproken (deal gesloten) en toen er reuring kwam heeft Sensire de boel verkocht. Vervolgens heeft Sensire collectief ontslag aangevraagd. Maar het ligt natuurlijk niet aan Sensire…. Nee Sensire hecht namelijk aan mensen in loondienst.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.