Sensire: geen sprake van “achterkamertjesdeal”

Thuiszorgorganisatie Sensire heeft ‘schijnconstructies’ voor ontslagen thuishulpen met de Achterhoekse gemeenten bedisseld, volgens vakbond Abvakabo. Sensire zegt dat zij een aparte alfahulporganisatie voor de thuishulpen heeft af gestoten ‘Omdat alfahulp niet bij ons paste’.
Sensire: geen sprake van
Foto: ANP Vincent Jannink

Negen Achterhoekse gemeenten stemden vorig jaar in met een constructie waarin thuiszorgorganisatie Sensire al haar thuishulpen kon ontslaan en daarna voor minder geld als alfahulp weer kon aannemen. Dat schrijft de Volkskrant op basis van een brief van Sensire-bestuurder Maarten van Rixtel aan de gemeenten. Sensire vindt de aantijging tendentieus: ‘Het gaat om overleg. Sensire heeft tot een laat moment alle mogelijke alternatieven onderzocht voor de thuishulp. Daarover is met de gemeenten gesproken en de vakbonden zijn continu geïnformeerd.’ Er is geen sprake van een “deal” met gemeenten, aldus Sensire.

Deal

Vakbond Abvakabo beschuldigt zorgorganisatie Sensire van schijnconstructies bij het

3
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.