Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sensire start inkooporganisatie

MAARSSEN - Het Sensire-concern gaat met andere partijen een aparte inkooporganisatie oprichten om samen goedkoper in te kopen. Dat zegt topman Theo Meuwese in een interview dat volgende week in ZorgVisie-magazine verschijnt.

Meuwese verwacht dat zorgorganisaties de komende jaren goedkoper moeten gaan werken, omdat de overheid en de verzekeraars de kosten van de gezondheidszorg willen dempen.

Evean-groep

Om goedkoper in te kopen, gaat het Sensire-concern (Sensire-Thuiszorg Groningen-Vitras) met andere partijen een aparte inkooporganisatie oprichten. De Evean-groep (Evean, Icare, Integra, Meander en GGZ Drenthe) wil wellicht mee doen. Daarnaast is Meuwese in gesprek met organisaties buiten de zorg die grootschalig aanverwante artikelen inkopen. “Daar de inkoopmacht te bundelen, vallen er nog meer kortingen te behalen.”

Tussenhandel overslaan

Die inkooporganisatie zal ook proberen de tussenhandel over te slaan. “Als ik een pc rechtstreeks in Taiwan koop in plaats van om de hoek, dan scheelt dat enorm. Datzelfde geldt voor telecom-artikelen, kopieermachines, etc.” Het is nog niet duidelijk welke juridische constructie de organisatie krijgt. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.