Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Sensire verweert zich tegen ‘stemmingmakerij’ door Jan Kramer

Een openbare discussie tussen vakbondsman Jan Kramer en zorgorganisatie Sensire loopt hoog op. In een brief die rouleert in de media beticht Kramer Sensire van het publiceren van een misleidende jaarrekening. Volgens Sensire maakt Kramer zich schuldig aan stemmingmakerij.
Sensire verweert zich tegen ‘stemmingmakerij’ door Jan Kramer

Inzet van de discussie is het sociaal akkoord van Sensire met vakbonden CNV Publieke Zaak en NU’91 voor het ontslag van 1100 medewerkers. Kramer van Abvakabo FNV schrijft, op eigen titel, dat de andere vakbonden zich hebben laten bedotten door Sensire. Er is volgens hem geen financiële onderbouwing voor dit collectieve ontslag. ‘Geen enkele vakbond, die het sociaal akkoord getekend heeft, heeft zich echt verdiept in de jaarrekening van 2012 van Sensire.’ Kramer vraagt zich onder andere af waarom in de jaarrekening niet zichtbaar is welke verdeelsleutel is toegepast met betrekking tot de overhead en de algemene kosten. ‘Bij minder

5
76

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.