Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Serious game HeartVille wint 200.000 euro

Mark van Dorresteijn
Het idee voor de serious game HeartVille van QLVR BV is de eerste winnaar van de Future of Health Award. Daarmee ontvangen de makers een bedrag van 200.000 euro van zorgverzekeraar CZ om HeartVille tot een echt spel te ontwikkelen. De prijs werd uitgereikt tijdens TEDxMaastricht.
Serious game HeartVille wint 200.000 euro

Van de vijf genomineerden kreeg HeartVille de meeste stemmen van het publiek en de vakjury samen. Volgens de jury, bestaande uit diverse experts binnen de gezondheidszorg en de gamewereld, heeft HeartVille alle ingrediënten in zich om een succes te worden. ‘Het richt zich op het juiste probleem, maakt gebruik van een bewezen concept en is gebaseerd op bestaande methodologie. Het idee combineert lifestyle en psychische gezondheid en kan worden uitgebreid naar een bredere groep’, aldus het oordeel van de jury. De vier andere genomineerden waren Daydream, Chain of Foods, FigureRunning en Game Domestic Violence: Room of my own.

HeartVille

Het computerspel HeartVille helpt patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis om hun levensstijl aan te passen. De spelers worden uitgedaagd om het geruïneerde dorp HeartVille om te toveren tot een paradijs. Ze kunnen punten verdienen door omstandigheden in het echte leven te verbeteren. Op de screenshots is te zien welke opdrachten zij bijvoorbeeld krijgen.

Future of Health Award

De Future of Health Award is een gezamenlijk initiatief van CZ, TEDxMaastricht en Games for Health Europe. Het doel van de award is om de ontwikkeling, de implementatie en het gebruik van gametoepassingen in de gezondheidszorg te stimuleren.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: QLVR )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.