Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Sionsberg ontslaat een derde van personeel

Negentig mensen die in het ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum werken, raken hun baan kwijt. Dat is bijna een derde van het personeelsbestand. Dat maakte de raad van bestuur van het ziekenhuis donderdag bekend.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sionsberg ontslaat een derde van personeel

De reorganisatie is volgens de leiding nodig om te overleven. De Sionsberg verkeert al tijden in financieel zwaar weer. In september leek het ziekenhuis al te moeten sluiten, maar een fusie met Nij Smellinghe uit Drachten voorkwam dat.


Afdelingen

De ontslagen hebben betrekking op alle afdelingen in het ziekenhuis. De reorganisatie moet voor het einde van dit jaar rond zijn. De medewerkers krijgen in september te horen wie moet vertrekken. ‘Ook voor dit jaar ziet het er niet gunstig uit en is er spr ake van een miljoenenverlies’, aldus Peter Littooy, voorzitter van de raad van bestuur. ‘Vandaar dat we

1
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Waarom gaat deze raad van bestuur met hun raad van bijzienden niet opstappen en in het buitenland tegen uiteraard hun marktconforme vergoedingen en bonussen en emolumenten hun zegenrijke werk voortzetten . Dan hoeven er waarschijnlijk maar 45 werkers ontslagen te worden ? ? Als je geen auto kunt besturen ga je toch niet de onderdelen slopen ? ?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.