Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slingeland en Beatrix ziekenhuizen toch niet samen

Redacteur KinderopvangTotaal
Er zijn 'onvoldoende aanwijzingen en aanknopingspunten' om een verregaande samenwerking door te zetten. Dat laten het Slingeland Ziekenhuis Doetinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk weten. De bundeling van medisch specialistische zorg gaat niet door.
Slingeland en Beatrix ziekenhuizen toch niet samen

‘De intentie van de raden van bestuur was om eruit te komen’, aldus woordvoerder Maarten ten Voorden, ‘dat is niet gelukt.’ Over de reden kan hij geen uitspraak doen. ‘Er was niet genoeg draagvlak binnen de beide ziekenhuizen,’aldus Saskia de Ree, woordvoerder van het Slingeland ziekenhuis. Ruim acht maanden is ‘diepgaand onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van samenwerking tussen medische specialisten, locatievarianten en te behalen financiële voordelen.’ De fusie is van de baan.

Goede redenen

De raden van bestuur van beide ziekenhuizen hebben ‘in goed overleg en na ampel beraad besloten de gesprekken over samenwerking op dit moment te beëindigen.’ In januari maakte SKB duidelijk in Zorgvisie dat er goede redenen zijn om verregaand samen te werken met andere ziekenhuizen. ‘Absoluut,’ erkent Ten Voorde, ‘Ziekenhuizen zoeken naar samenwerking om ook aan alle regels te kunnen voldoen die instanties stellen.’

Stof opwaaien

De fusie van de beide ziekenhuizen heeft vooral in Winterswijk stof doen opwaaien. Afgelopen maandag was nog een informatiebijeenkomst in de gemeente Winterswijk over wat er nodig is voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix om zelfstandig voort te bestaan.Het SKB was in januari in Zorgvisie nog positief. ‘Wij hebben het steeds klein gehouden,’ zegt Saskia de Ree, woordvoerder van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. ‘Wij hebben altijd gezegd dat we alleen onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een fusie.’

In tact

De bestaande samenwerkingsrelaties op het terrein van een aantal medisch specialistische functies, het klinisch chemisch en hematologisch laboratorium, klinische fysica en de nucleaire geneeskunde blijven in tact. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: AP Erik van t Woud)

Lees ook:

Achterhoekse Ziekenhuizen willen mogelijk fuseren

Verscherpt toezicht Koningin Beatrix Ziekenhuis gestopt

Tweede Kamer spreekt zich uit tegen zorgfusies

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.