Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slingeland meest patiëntvriendelijke ziekenhuis 2016

Het Slingeland Ziekenhuis is door ZorgkaartNederland verkozen tot meest patiëntvriendelijke ziekenhuis 2016. Van de 5 genomineerde ziekenhuizen mocht het Slingeland Ziekenhuis uiteindelijk de prijs in ontvangst nemen. Chrit van Ewijk, algemeen directeur van het Slingeland Ziekenhuis, kreeg de prijs uit handen van mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter raad van toezicht Patiëntenfederatie Nederland.
prijsfotolia400.jpg
Foto: Fotolia

Het Slingeland Ziekenhuis werd geroemd omdat het continu de patiënttevredenheid meet. Ook de manier waarop het ziekenhuis omgaat met negatieve ervaringen van patiënten werd gewaardeerd door de jury. Een ander pluspunt dat werd genoemd is dat iedere medewerker een ambassadeur is en zich inzet voor een patiëntvriendelijk ziekenhuis. In 2014 mocht het Slingeland Ziekenhuis zich ook het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis noemen, en in 2015 was zij een van de genomineerden.

Prijzen
Tijdens een feestelijk gala van ZorgkaartNederland in de Central Studio’s in Utrecht werd onder andere het winnende ziekenhuis bekend gemaakt. Er waren ook prijzen voor meest patiëntvriendelijke kliniek, verpleeg-/verzorgingshuis en zorgverlener.

Om de patiëntvriendelijkheid van de ziekenhuizen te beoordelen werd gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland.nl. Dit jaar beoordeelt een vakjury ook het dossier dat elke genomineerde moest aanleveren. Hierin verantwoorden zij waarom zij het meest patiëntvriendelijk zijn. Dit telde voor 50 procent mee in de eindscore. De andere helft werd gevormd door het gemiddelde cijfer op ZorgkaartNederland. Patiënten beoordelen de ziekenhuizen en zorgverleners op ZorgkaartNederland op basis van onder andere de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie.

Koningin Beatrix
Onlangs werd bekend dat het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en het Slingeland Ziekenhuis gaan fuseren. Onder de genomineerden was ook Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk.

Dossier kwaliteitsnormen
Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.