Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slotervaartziekenhuis aast op BovenIJ

Redactie Zorgvisie
Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam wil het BovenIJ Ziekenhuis in diezelfde stad overnemen of ermee fuseren. BovenIJ ziet niets in een fusie.

Begrotingstekort

Een woordvoerder van het Slotervaart bevestigde vandaag een bericht hierover in Het Parool. Volgens de zegsman biedt een nauwe samenwerking onder meer economische voordelen, omdat de ziekenhuizen op grotere schaal en dus goedkoper kunnen inkopen. Het BovenIJ kampt momenteel met financiële problemen. De instelling heeft een begrotingstekort van 1,5 miljoen euro. Twee weken geleden trad een interim-manager aan die orde op zaken moet stellen.

Geen fusie

Ondanks de geldnood ziet het BovenIJ niets in een fusie, liet een woordvoerster weten. Die zou tot ‘bestuurlijke drukte’ leiden. Van gesprekken tussen de twee partijen is volgens haar geen sprake. Het destijds eveneens in financiële nood verkerende Slotervaart werd in 2006 overgenomen door de private Meromi Holding. Het werd daarmee het eerste commerciële ziekenhuis van Nederland. Sindsdien zijn de geldproblemen opgelost. (ANP)

Lees ook:

Slotervaartziekenhuis wil af van vrijwilligers
BV Slotervaart schrijft zwarte cijfers
Topman BovenIJ treedt af

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.