Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Slotervaartziekenhuis int rekening voor patiënten

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Slotervaartziekenhuis gaat alle rekeningen innen voor patiënten die zorg hebben gekregen in het ziekenhuis. Hiermee wil het inkoopcontracten omzeilen en ‘de macht van zorgverzekeraars breken’.
Slotervaartziekenhuis int rekening voor patiënten
Foto: ANP
Premium

Dat zegt bestuursvoorzitter Aysel Erbudak

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  9 REACTIES

  1. Terechte actie van Slotervaart. De zorgverzekeraar overspeelt zijn hand en het ministerie zou dat ook moeten inzien: maak van de zorgverzekeraar wettelijk wat het ook is: een administratiekantoor. Dwz: zorgpremies innen, solidariteit, zorg inkopen. Op basis van zorg-kwaliteit.
   Dat heeft veel voordelen:
   1. Selecteer de beste zorginstellingen op basis van kwaliteit, NZa en inspectie kunnen hierin ondersteunen, zorgverzekeraars hebben nu wel voldoende aangetoond weinig benul van zorg-kwaliteit te hebben. Begrijpelijk ook want doordat zorgverzekeraars nu geleid worden door aandeelhouders en ‘financials’ is de laagste prijs het enige dat telt. Zie Achmea en Slotervaart.
   2. Idiote salarissen, bonussen, vertrekpremies behoren tot het verleden. Net als misleidende reclames. Ambtenaren runnen het zorgadministratiekantoor voor minder dan de balkenende-norm: lekker voordelig
   3. De Nederlandse Bank zal een zorgadministratiekantoor niet kwalificeren als financiele instelling, waardoor er ook geen reserves van miljarden aangehouden hoeven worden: dat geld komt vrij en daarvan kan dan eindelijk en onmiddelijk wèl zorg ingekocht worden
   De financiering van de zorg wordt er een stuk transparanter van en dus noemen we dit ZOT: ‘Zorgverzekeraars op weg naar Transparantie’. Een toepasselijke naam.

  2. Lees alle reacties
  3. Die logge zorgmultinationals hebben tezamen, net als die banken te veel macht.
   Dus een ongelijke strijd, die ze helaas zal verliezen.
   Tegen deze logge instanties moet opgekomen worden!!!!!
   DEcentraliseren de zaak.En gun de kleine ondernemer nog wat lucht.
   Dit door de nieuwe wereld orde verzonnen concept, dient te worden vernietigd1

  4. Go Slotervaart Go. hoop dat andere ziekenhuiszen ook het lef hebben eindelijk eens voor patienten en met patienten op te trekken om de betuttelende macht van nors doende zorgverzekeraars te doorbreken. Want het Slotervaart staat nog in zijn recht ook. Daarnaast helpt het op deze manier de rechten van patienten die o.a. Achmea zo graag nog verder had ingeperkt tbv hun eigen macht, in ere te herstellen.
   Nu maar hopen dat de beroepsbemoeiels van de belangen vereenigingen en de overheid niet zo geschokken zijn (omdat hiermee pijnlijk duidelijk wordt dat het macro beheersings instrument in streidt is met de afspraken die in de polisen met klanten/patienten gemaakt zijn) dat ze druk gaan uitoefenen om hun eigen hachje te redden en falen/onkunde te verdoezelen…
   Zouden ze de rechter kunnen bereiken met zulk lawaaig en dreigend geblaas? Het is eerder vertoont…

  5. Op zich een prima zet maar valt men niet in zijn eigen mes (adminisstratieve last)? Patienten moeten toch goed kijken naar hun eigen belang, dus een volmacht met mitsen en maren waar fouten van het ziekenhuis voor het ziekenhuis zijn (nav de opmerking van Henk).

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.