Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Slotervaartziekenhuis staat 2,1 miljoen rood

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het Slotervaartziekenhuis heeft in 2012 een tekort opgelopen van ruim twee miljoen euro. Het jaar daarvoor was het resultaat nog vijf miljoen. Dat staat in het zojuist gedeponeerde jaarverslag.
Slotervaartziekenhuis staat 2
Foto: ANP
Premium

Tegelijkertijd staan de schuldeisers in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. @het kan beter noemt dit extra afschrijvingen: ‘Een uitkering van 980.000 euro aan zichzelf als voorschot op haar salaris, nog eens 300.000 in januari, 200.000 om privéschulden af te betalen, 1 miljoen euro naar een kliniek in Turkije via spookfacturen. En meer dan 100.000 euro aan privé-uitgaven, zoals ‘aankopen in de Gucci-store en dure sieraden’
   Hoe dom kun je zijn. Hoe dom kun je zijn!!

  2. Lees alle reacties
  3. Het jaarresultaat is niet alles waaruit blijkt hoe een bedrijf ervoor staat. Juist door affaire van de directie kan het resultaat juist gedrukt zijn door extra afschrijvingen op te voeren. Dit noemen ze ”voer voor het publiek” en goed voor de rechtzaak!

  4. Geachte lezer,
   Houdt U er rekening mee dat het ziekenhuis NIET kan omvallen omdat de belangen van alle betrokkenen te groot zijn.Hier telt ook het patientenbelang.
   Het gebouw is wel toe aan een grondige renovatie en is eigenlijk te groot voor het huidig aantal patienten.
   Vriendelijke groet.

  5. Je kunt natuurlijk een nieuw orgaan vormen — met flink wat zorg subsidie van de overheid (regelt Truus Schippers wel)– die dit gaat onderzoeken en die ook helemaal niets doet en waarvan de leden een heel heel hoog salaris hebben en die je nog heel lang in stand houdt; in de zorg valt dat niet op dat dat orgaan oorspronkelijk was bedoelt om eenmalig het crimineel handelen van de bestuurders en raad van bestuur van Slotervaart uit te zoeken. Het IGZ wordt dan ook niet onnodig uit haar slaap gehaald.

  6. Ik vraag me af wat zo’n raad van bestuur en toezicht doet.
   Dit (zie artikel hierboven) — Een uitkering van 980.000 euro aan zichzelf als voorschot op haar salaris, nog eens 300.000 in januari, 200.000 om privéschulden af te betalen, 1 miljoen euro naar een kliniek in Turkije via spookfacturen. En meer dan 100.000 euro aan privé-uitgaven, zoals ‘aankopen in de Gucci-store en dure sieraden — kun je toch niet doen zonder dat je of mee heult, of te druk met je eigen declaraties, vergoedingen en hoge salaris bezig bent, of gewoon op papier voor een fikse vergoeding mee slaapt.
   En er zijn toch in die perioden mensen geweest die signalen afgaven; werd dat afgedaan met ‘O, dat is een opmerking van het plebs’ (zal beslist wel).
   Als het allemaal waar is moet Erbudak en hele hele gepeupel om haar heen financieel en lijvelijk flink boeten; maar dat zal gvd wel niet gebeuren.
   Daar moet je een simpele werknemer voor zijn.
   Bij Philips heb ik in de jaren zestig een zeer toegewijde hardwerkende administrateur zonder pardon en zijn jasje en boekentas — van de ene seconde op de andere — op straat zien gooien, omdat hij voor ondersteuning van zijn zeer zwaar gehandicapte dochter wat geld achterover had gedrukt.
   Zo gaat men in dit land met de eenvoudige man om. Latere top functionarissen — die veel meer op de kerfstok hadden — werden de hand boven het hoofd gehouden. De k..zin : Lessen voor de toekomst zal wel weer uit de kast worden gehaald.
   Slaap maar lekker door.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.