Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Snelle beddenafbouw ggz baart zorgen

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De beddenafbouw in de ggz gaat sneller dan is afgesproken. Al in 2018 zal het aantal intramurale bedden met een derde zijn afgenomen. ‘Zorgwekkend is dat er geen toename is van de investeringen in ggz-zorg aan huis.’
Snelle beddenafbouw ggz baart zorgen
Foto: ANP Roos Koole
Premium

Dat blijkt uit onderzoek van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Dagelijks nieuws, verwarde personen gevaar voor zichzelf en de samenleving, meer suicides tgv angst, onzekerheid, de-escalaties, niet zelfstandig kunnen functioneren, etc. We gaan dus weer terug naar af, toename geweldsdelicten, zwervende en verslaafde psychiatrische patiënten, etc. Elke euro die de zorg voorheen kostte gaat justitie drie euro kosten. Was dat de bedoeling van het grote steden beleid? Veiligheid die er de afgelopen jaren was wordt met het nieuwe beleid omgebogen naar onveiligheid voor patiënten en burgerbevolking. Vws, is er geen andere manier om zieken zo aan hun eind te laten komen? Schippers reageert slechts op individuele gevallen, bij Jinek brak ze al in voordat de vraag gesteld werd, 2 bezorgde meiden stellen protocollaire maatregel voor, ‘ ik pak het op’ riep Edith. Waar zit het hart van vws, keihard en zakelijk, kwantiteit is het devies. Kwaliteit van zorg is niet meer geënt op zorg voor mensen maar zorg voor minder bedden en minder psychiatrische patiënten.

  2. Lees alle reacties
  3. Om die reden ben ik eind vorig jaar gestart met het maken van directe afspraken met woningbouwcorporaties in Almere over het belang van inzet van gekwalificeerde ambulante ggz-hulp van Kwintes. Zijzelf zijn vaak al in gesprek met de gemeente en politie i.v.m. overlast.
   Afname van ambulante hulp door aanscherpen van ciz-indicaties zorgde al voor meer problemen in de wijk. Nu gemeenten zelf verantwoordelijk zijn voor bewoners, zijn hier in principe afspraken over te maken direct met corporaties t.b.v.alle betrokkenen.

  4. De GGZ capaciteit korten is fout!. Het fatsoen bij de REGERING om met zieke mensen zorgzaam om te gaan is heel ver te zoeken. Wel propaganda voor roken, drank en gebruik drugs oogluikend toestaan in de samenleving. Het zou beter zijn als er meer gevangenis capaciteit komt voor foute bestuurders, zonder eten!

  5. vertel eens wat nieuws.
   het is toch zonneklaar dat zorgverzekeraars gesteund door NZA en Mw Schippers en Dhr van rijn alleen letten op bezuinigen. Dit noemen zij kwaliteit. Dus het nieuwe woord voor bezuinigen heet kwaliteit. Kijk wat er in de somatiek gebeurt: afbouw zorginstellingen versterking eerste lijn dat was de lijn afspraak. En wat zie je in de praktijk? Wel de afbouw NIET de versterking. Kijk naar VGZ en huisartsen etc etc. Denken jullie dan dat dit kabinet, dat niet doordacht afbouwt en versterkt in de somatiek dit wel gaat doen voor GGZ??
   We kunnen onze ongenoegens constructief uiten door 18-3 SP te stemmen. Dan weet je dat in ieder geval intellectuelen in de 1ste kamer gaan komen zodat verstand en inzicht het daar wel gaat winnen van de alledaagse waan waaraan politici zich schuldig maken. In de zorg eisen zij evidence based werken. En wat doet Den Haag zelf??? Precies zoals de wind waait zo waait mijn hoedje. De SP is ook niet alles. Maar voor de zorg hebben zij het…de oplossing. En gezien hun intellectuele scholing hoop ik dan maar dat zij in de 1 ste kamer voor verstandige screening kunnen gaan zorgen

  6. Ernstig zorgen maak ik me over de zorgverzekeraars die nu veel bepalen en macht hebben. Juist de niet weerbare, meer zorgmijdende groep komt echt in de knel. Dakloos, op straat en geen hulp. Nu zie ik ze al bij de supermarkt om geld vragen, voor de nachtopvang, die dan al gesloten is. Gemeentes zijn nog lang niet voorbereid en veel doen maar wat, met te weinig budget.

  7. De kanteling in de transitie past niet bij de ggz doelgroep. Eigen regie?
   Buurvrouw die zich bekommert om vreemde snoeshaan/a-sociaal typje?
   Geen geld meer in professionele begeleiding van maatjesprojecten, onvoldoende dagbesteding voor beschermd wonenden: dit gaat niet werken als op alle terreinen tegelijk bezuinigd wordt.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.