Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Sneller en veiliger toegang’ tot EPD’s met Cisco en Tiani Spirit

Mario Gibbels
Cisco en het Oostenrijkse Tiani Spirit brengen Cisco Medical Data Exchange Solution (MDES) in Europa op de markt. “Dit biedt zorgverleners makkelijk toegang tot patiëntengegevens met een hoge mate van veiligheid, ongeacht de locatie of IT-systeem”, aldus Cisco.

Omdat MDES een patiëntenindex en een vertaalfunctie voor patiëntendossier in het netwerk verenigt, kunnen gegevens ‘zeer veilig en vanaf overal in het netwerk worden bekeken’. Onafhankelijk van het IT-systeem of dataformaat van het bestand.

MDES heeft geen gecentraliseerd datacenter of centrale database nodig. “Daardoor is het uitrollen en integreren van informatiesystemen een stuk eenvoudiger”, stelt Cisco. Het betekent ook dat de patiëntgegevens niet worden gekopieerd naar een centraal systeem, maar op afstand toegankelijk zijn met behulp van lokale systemen.

Coks Stoffer, Algemeen Directeur Cisco Nederland: “Cisco MDES helpt de netwerken tussen zorginstellingen open te stellen, zodat snel en zeer veilig toegang wordt verkregen tot de informatie die nodig is voor een effectieve behandeling van patiënten.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.