Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sophia de Rooij wordt eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter MST

Redacteur Zorgvisie
Sophia de Rooij wordt per 1 februari 2019 de nieuwe bestuursvoorzitter van het Medisch Spectrum Twente (MST). De Rooij is de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van het topklinische ziekenhuis.
Sophia de Rooij
Sophia de Rooij. Foto: Paul Tolenaar

Zij volgt hiermee Bas Leerink op, die na vijf en een half jaar vertrekt naar adviesbureau IG&H.

Achtergrond

Sophia de Rooij is momenteel hoogleraar Interne geneeskunde met als leerstoel Ouderengeneeskunde/Geriatrie in het Universitair Medisch Centrum Groningen, waarnemend afdelingshoofd Interne Geneeskunde, hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde en directeur van het Alzheimercentrum Groningen. Zij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, richtte in 2002 de afdeling Geriatrie – Ouderengeneeskunde in het AMC op, promoveerde in 2006 en werd in 2012 benoemd als hoogleraar. Van 2011 tot en met 2016 was zij bestuurlijk actief in de Nederlandse Internistenvereniging, onder meer als voorzitter.

Hospital@Home

‘De Rooij is op verschillende manieren belangrijk geweest bij de groei en ontwikkeling van de ouderengeneeskunde/geriatrie in Nederland en daarbuiten’, aldus het MST. ‘Zo heeft zij haar vooruitstrevende visie op transmurale ketenzorg niet alleen nationaal maar ook internationaal uitgedragen’. Dit heeft onder meer geleid tot de Transmurale Zorgbrug en tot Hospital@Home, een innovatief zorgprogramma dat effectieve ouderenzorg in de keten mogelijk maakt. Met de benoeming van Sophia de Rooij kiest de raad van toezicht voor een ‘bestuurder met een moderne, verbindende stijl en een resultaatgerichte aanpak’. Daarnaast heeft ze een brede ervaring met de inbreng van technologie in de geneeskunde en een groot nationaal en internationaal netwerk. ‘Haar ervaring en expertise sluiten goed aan bij de strategie van MST. Dat is van belang om MST in de komende jaren in de volgende ontwikkelingsfase te brengen’, aldus Frans van Vught, voorzitter van de raad van toezicht.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.