Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP dreigt Kamer terug te roepen over thuiszorg

DEN HAAG - De SP wil dat staatssecretaris Ross binnen een week de problemen in de thuiszorg aanpakt. Gebeurt dat niet, dan zal ze de Tweede Kamer terugroepen van reces. Tweede Kamerlid Agnes Kant van de SP zei dat zondag.
SP dreigt Kamer terug te roepen over thuiszorg

Kant reageert op berichten dat thuiszorginstellingen cliënten dreigen te weren als er geen extra budgetten komen van het Rijk. Kant noemt het onacceptabel dat door ‘gesteggel tussen instellingen over AWBZ-budgetten duizenden mensen de komende weken geen thuiszorg krijgen, terwijl ze die wel nodig hebben.’

Jaarlijks

Een woordvoerster van Ross zegt in een reactie dat het ministerie druk bezig is met het inventariseren van financiële knelpunten bij de zorgkantoren die de AWBZ uitvoeren. Dat gebeurt jaarlijks in juli.

Achter de hand

Mocht blijken dat er in bepaalde sectoren in de AWBZ, zoals de thuiszorg, tekorten zijn, dan is er een verschuiving mogelijk met sectoren waar geld op de plank blijft liggen. Daarnaast heeft Ross een ‘knelpuntenpot’ van 197 miljoen euro achter de hand. Wanneer ook dat bedrag ontoereikend blijkt, zal zij in augustus bij het kabinet om extra geld aankloppen. (ANP)

Lees ook:

Thuiszorg stelt klantenstop in

Persbericht SP

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.