Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

SP stelt Kamervragen over Vierstroom

De SP heeft vorige week Kamervragen gesteld naar aanleiding van het bericht dat Vierstroom familieleden wil verplichten mee te zorgen voor demente ouderen.

De SP vindt dat betaald werk dat anders door een personeelslid zouden worden uitgevoerd, wordt ‘weggedrukt’ door het als vrijwilligerswerk te bestempelen.

Bijbetalen

Volgens de partij gaat het om een verkapte vorm van bijbetalen voor zaken die via de zorgzwaartepakketten gedekt zouden moeten zijn. Daarbij vraagt de SP hoe het komt dat een zorginstelling tot een dergelijke maatregel overgaat, terwijl er juist dit jaar extra middelen zijn ingezet voor personeel.

PVV-gelden

Dit extra geld was een eis van de PVV die meer handen aan het bed wilde in de ouderenzorg. In het regeer- en gedoogakkoord is dit vastgelegd. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten maakte eind vorig jaar bekend hoe zij de extra 852 miljoen euro voor personeel en kwaliteit ging uitgegeven. Het merendeel is bestemd voor de tarieven voor intramurale instellingen. Van dit geld gaat 636 miljoen euro naar verhoging van de zorgzwaartepakketten (zzp’s). 142 miljoen euro gaat naar de zorgkantoren voor meer contracteerruimte. En 74 miljoen euro gaat naar het stagefonds voor de zorg. Eind mei dit jaar werd bekend dat de de PVV-gelden voor de gehandicaptenzorg en de ggz weer zijn ingetrokken. Bij de gehandicaptenzorg gaat het om 215 miljoen euro, de ggz krijgt 65 miljoen minder. De instellingen zouden het geld wel krijgen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Discussieer mee:

Vierstroom verplicht familie mee te helpen

PVV-gelden ingetrokken

PVV-gelden vooral naar instellingen

5 REACTIES

  1. Als het bedrag dat aan AWBZ-premie binnenkomt (30 miljard) niet afgeroomd zou worden tot minder dan de helft, dan zouden personeelsleden niet wegbezuinigd worden en zouden zorgafhankelijke ouderen gewoon de zorg krijgen waar ze recht op hebben. Het afgeroomde geld wordt gebruikt voor andere dingen en dat is een schande! Zolang de zorgmaffia maar haar eigen wereldje in stand kan houden! En de meeste politieke partijen helpen daar nog aan mee ook! Hoewel de SP ook minpunten heeft, hoop ik dat ze met overweldigende cijfers winnen en eindelijke de langzittende elite en meelopers aanpakken!

  2. Lees alle reacties
  3. Het was deze instelling waarover de SP een zwartboek overhandigde aan de directie en het was deze instelling die jarenlang klachten van familieleden onder het tapijt probeerde te vegen. En een van de leden van de Raad van Commissarissen is de directeur van de ANBO. En die ANBO directeur is toevallig ook een van de adviseuren van de Stichting Vrienden van de Gaykrant. Het is een pot nat! In feite heeft de Vierstroom dus een podium bij de 50plus partij van Henk Krol van de GayKrant.

  4. Instellingen besluiten niets. Het zijn altijd “”mensen “”, die tot dit soort verkapte bijbetalingen besluiten ! De voorzitter en de raad van wanbestuur nemen zulke beslissingen , waarbij nu eindelijk gaat doordringen dat reguliere arbeidsplaatsen worden weg-geregeld door dit soort sluwe ………….. in de raad van wanbestuur en de raad van wegkijken. Zelf het voorbeeld geven is er niet bij. Men hoeft het ook niet te sussen als men het niet heeft ….. geweten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.