Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

SP wil parlementair onderzoek EPD

Annelies Vermeulen
De SP-fractie in de Tweede Kamer wil dat er een parlementair onderzoek komt naar de gang van zaken rond het EPD.
SP wil parlementair onderzoek EPD

Na veertien jaar met veel discussie verwierp de Eerste Kamer dinsdag het voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid voor verplichte aansluiting van zorgverleners bij een systeem voor landelijke uitwisseling van medische gevens. SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dat de Kamer antwoord moet vinden op vragen als hoe dit heeft kunnen gebeuren. Inmiddels is 300 miljoen euro gestoken in het systeem. Leijten vindt dat Schippers de regie moet nemen bij het verbeteren en versterken van de regionale uitwisseling van de medische gegevens. “Het landelijke systeem daarvoor moet onmiddellijk stopgezet.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

KNMG: Verwerpen EPD mag niet einde zijn van LSP

Epd officieel verworpen in senaat

CBP wil spoedwet voor regionale EPD’s

1 REACTIE

  1. het wordt hoog tijd de eerste kamer op te heffen en vooraf goed over de nut en noodzaak van zaken na te denken. privatisering en privacy worden te pas en onpas gebruikt om regelgeving er door te jassen, meestal niet in het voordeel van de burger.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.