Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SP wil parlementair onderzoek naar landelijk EPD

Annelies Vermeulen
SP-Kamerlid Renske Leijten wil dat de Tweede Kamer een parlementair onderzoek instelt naar de mislukte invoering van het EPD.
SP wil parlementair onderzoek naar landelijk EPD

Leijten vindt dat de politiek kritisch moet kijken naar haar eigen functioneren. “Hier is een hoop geld over de balk gegaan. Ook dit jaar wil het kabinet weer acht ton in de bodemloze put van het EPD gooien. Blijkbaar gelooft minister Schippers dat het EPD nog altijd niet verloren is.” Leijten vindt het schadelijk dat minister Schippers de uitwisseling van privacygevoelige zorginformatie nu volledig aan de markt wil overlaten. “Het lijkt erop dat er een soort geprivatiseerd EPD overblijft, nu de overheid haar handen ervan aftrekt. Dat is zeer ongewenst. Het EPD moet helemaal worden opgedoekt.”

Onkraakbare zorgpas

GroenLinks wil dat minister Schippers onderzoekt of een onkraakbare zorgpas een goed alternatief is voor het EPD. Tweede Kamerlid Linda Voortman wil met burgerrechten- en privacyorganisaties onderzoeken of het mogelijk is zo’n pas te ontwikkelen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Schippers: ‘Er komt geen nieuwe EPD-wet’

Tweede Kamer vergadert over EPD

Meer dan helft EPD-uitgaven ging naar Nictiz

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.