Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spaarne Ziekenhuis ontvangt prijs van HIMSS voor EPD

Annelies Vermeulen
Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat de Stage 6 EMRAM Award heeft ontvangen van HIMSS Analytics Europe (HAE). HAE vindt dat het Spaarne Ziekenhuis door de organisatiebrede inzet van het EPD een belangrijke bijdrage levert aan de verbetering van de patiëntveiligheid en de kwaliteit van de zorgverlening.
Spaarne Ziekenhuis ontvangt prijs van HIMSS voor EPD

Het ziekenhuis werkt sinds 2008 met Epic. “In het Spaarne Ziekenhuis worden alle gegevens van de patiënt en het zorgproces digitaal vastgelegd”, vertelt Johan Ensing, programmamanager van Epic. “Uniek is dat ook alle afspraken, aanvragen en uitslagen digitaal worden verwerkt. Hierdoor zijn alle gegevens altijd voor iedere betrokken zorgverlener direct en volledig beschikbaar. Het systeem maakt slim gebruik van kennis uit richtlijnen en behandelprotocollen om zorgverleners te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor neemt de patiëntveiligheid toe.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Spaarne Ziekenhuis koppelt EPD Epic met facturatie Medicore

HIMSS lanceert wiki voor CPOE

HIMSS Analytics Europe reikt Europese EPD-prijzen uit

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.