Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Speciale tablet brengt ouderen in contact met familie

Redacteur Zorgvisie
Een tablet met biometrische gezichtsherkenning, die ervoor zorgt dat ouderen makkelijk contact kunnen leggen met hun familieleden. Dat is wat de huiskamer-Compaan van ouderenzorgorganisatie Pleyade moet zijn.
Fotografienne Compaan Malburgstaete 4023 Persbericht
Foto: Fotografiënne

Pleyade zet de tablet daarom op alle locaties in de huiskamer of het restaurant. Via de huiskamer-Compaan kunnen de bewoners beeldbellen met hun familieleden en vrienden, maar kunnen ze ook berichten uitwisselen, foto’s en video ontvangen en spelletjes spelen. Het idee is dat het gemakkelijk en plezierig wordt voor de bewoners om contact te houden, meldt Pleyade.

In contact met familie via tablet

De tablet maakt gebruik van biometrische gezichtsherkenning. Daardoor hoeft een bewoner niet zelf in te loggen; zodra hij voor de tablet gaat zitten, herkent die zijn gezicht en worden zijn eigen contacten, berichten en ontvangen foto’s en video’s getoond. Pleyade-manager Herman Matheij: ‘We verwachten dat veel bewoners de tablet ontzettend leuk vinden. Zo stimuleren we ook contact met familieleden. Je kan heel eenvoudig beeldbellen. Daarnaast kunnen familieleden via een afgeschermd portaal berichten en foto’s uploaden; ook als zij wat verder weg wonen maken ze zo hun vader of moeder, opa of oma deelgenoot van hun leven.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.