Specialist als aandeelhouder is nog ver weg

Het participatiemodel voor medisch specialisten in ziekenhuizen is voorlopig nog toekomstmuziek. Er zijn nog te veel obstakels. EY heeft ze voor de minister van VWS op een rijtje gezet.
geld-arts-Fotolia_78786710_450.jpg
Foto: Fotolia

Veruit de meeste ziekenhuizen hebben bij de invoering van de integrale bekostiging in 2015 gekozen voor het samenwerkingsmodel, vaak in de vorm van een medisch-specialistisch bedrijf of een coöperatie. Minister Schippers van VWS heeft herhaaldelijk laten weten dat zij dit beschouwt als een overgangsmodel; ze noemde het zelfs een vluchtheuvel in de Tweede Kamer. Om de belangen van specialisten en ziekenhuisbestuur echt op één lijn te krijgen – ‘gelijkgerichtheid’ in vakjargon – zouden ze moeten kiezen: loondienst of het participatiemodel. Daarom heeft Schippers EY en HVG Law laten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het samenwerkingsmodel te laten ontwikkelen tot

0
94

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.