Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Specialisten draaien massaal zondagsdienst

Mark van Dorresteijn
Medisch specialisten in algemene ziekenhuizen draaien vandaag een zondagsdienst en voeren alleen spoedingrepen en spoedbehandelingen uit. De Orde van Medisch Specialisten stelt dat 90 procent van de specialisten actievoeren.
Specialisten draaien massaal zondagsdienst

Specialisten protesteren met de zondagsdienst tegen een nieuw vergoedingensysteem. De overheid wil kosten besparen door directies van ziekenhuizen voortaan te laten bepalen hoeveel een specialist die niet in loondienst is, voor zijn diensten krijgt betaald. Volgens de artsen krijgen de ziekenhuismanagers op deze manier te veel te vertellen over de inhoud van medische behandelingen.

Andere invulling

De artsen zijn overigens in principe wel gewoon aanwezig in het ziekenhuis en vullen de dag op een andere manier in. Zo is er in het Antonius Ziekenhuis in Sneek een informatiemarkt voor publiek en organiseert het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp een openbaar symposium over kwaliteit van zorg.

Salarisvoorstel

De Orde wil ook een nieuwe salarisvoorstel aan de leden doen. In het nieuwe voorstel krijgen alle vrijgevestigde specialisten een basissalaris, waarvan circa 20 procent afhankelijk van de prestaties van de arts.

Meldpunt NPCF

De patiëntenorganisatie NPCF heeft een meldpunt ingesteld waar patiënten eventuele klachten over een gebrek aan medische zorg kenbaar kunnen maken. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Klink wint kort geding van specialisten

Specialisten MC Groep niet in actie

Specialisten draaien demonstratief zondagdiensten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Het gaat OVER MEER ! De medische macht gaat over naar het Management. De Raad van Bestuur gaat bepalen wat de Medische Specialist MAG doen in zijn eigen kliniek. De Zorgverzekeraar bepaalt ook wat er mag gebeuren in de Kliniek. Het wordt een Kosten/Baten-Analyse van /voor de Client. Casus; “Jij bent 78 en naast jou staat iemand van 39 jaar , maar die rookt veel , wat wordt de keus ? Politiek , wie kies je of wie mag langer leven ? Graag een Antwoord van de Politiek ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.