Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spoeddebat over bevallen op Walcheren

De Tweede Kamer houdt vandaag een spoeddebat over de afstand die vrouwen op Walcheren moeten afleggen om te bevallen. Per 1 januari kunnen zij daarvoor niet meer terecht in het ziekenhuis in Vlissingen, maar moeten ze naar Goes.

Vorige week haalde een barende vrouw het ziekenhuis op Zuid-Beveland niet. Haar kind kwam in de auto ter wereld. Voor de SP, die het spoeddebat aanvroeg, toont het voorval aan dat de afstanden te groot zijn geworden.

Fusie Zeeuwse ziekenhuizen

De ziekenhuizen in Vlissingen en Goes willen samengaan, maar wachten nog op toestemming van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Verloskunde is begin dit jaar al verplaatst naar Goes omdat daar in Vlissingen te weinig personeel voor was. Zodra de NMa groen licht geeft voor de fusie, moet er volgens de geldende normen voor acute zorg een ambulance bijkomen op Walcheren. Minister Klink van Volksgezondheid heeft al toegezegd dat er zo snel mogelijk een ambulance bij moet voor acute verloskundige zorg. (ANP)

Lees ook:

Klink wil snel een ambulancepost op Walcheren

Vrouw bevalt op weg naar Ziekenhuis Walcheren

Huisarts wil ziekenhuis Walcheren kopen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.