Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

St. Antonius zet grootschalig in op signaaldistributie over IP in OK’s

Mark van Dorresteijn
Het St. Antonius Ziekenhuis gaat video over IP inzetten op 18 operatiekamers. Het gaat om de locaties Nieuwegein en Leidsche Rijn. De implementatie wordt verzorgd door Inter Visual Systems.
St. Antonius zet grootschalig in op signaaldistributie over IP in OK’s

Het voordeel van video over IP is dat alle apparaten met dezelfde aansluiting gekoppeld kunnen worden aan het TCP/IP-netwerk en daarmee direct te bedienen zijn vanaf het aanraakpaneel. De verschillende aansluitstekkers per type signaal zijn vervangen voor één en dezelfde connector. Het medisch personeel kan hierdoor alles zelf eenvoudig aansluiten zonder benodigde kennis van verschillende beeldsignalen. Eenmaal aangesloten wordt het apparaat zichtbaar in het bedieningspaneel. Deze vereenvoudiging reduceert het risico op fouten en bevordert de efficiëntie binnen het ziekenhuis.

Videobeelden in de OK

Sietske Pruimers van Inter Visual Systems legt uit dat het gaat om de distributie van beelden uit met name het ziekenhuisinformatiesysteem, PACS-beelden, real-time videobeelden tijdens een laparoscopie of endoscopie. Ook dome-camera’s worden op het systeem aangesloten. Deze camera’s geven overzicht van de gehele operatiekamer. ‘Dat het nu via IP gaat, is heel nieuw. Het grote voordeel is dat snelheid en kwaliteit behouden blijft. Het systeem is ten opzichte van de vorige generatie nog flexibeler en dynamisch schaalbaar. Het toevoegen van extra apparaten vraag niet meer dan een extra aansluitpunt. Zodra deze gebruikt wordt, vindt automatische detectie plaats.

Systeem

Voor het nieuwe systeem (Nexxis) van Barco is gekozen vanwege de goede integratie van beeld, geluid, data en schermtechnologie. Volgens het ziekenhuis is het systeem flexibel, efficiënt en bedieningsvriendelijk waardoor het kan meegroeien met toekomstige ontwikkelingen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Inter Visual Systems (Ondertekening opdracht door Jan Felix en Marijn Broere van het St. Antonius Ziekenhuis (midden) en Joop Noordman (links) en Marco Bruines (rechts) van Inter Visual Systems.))

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.