Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

St. Antonius Ziekenhuis over op smartphones en tablets

Mark van Dorresteijn
De 5500 medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht gaan medio 2012 werken met smartphones en tablets.
St. Antonius Ziekenhuis over op smartphones en tablets

De complete communicatie-infrastructuur wordt vervangen om het zorgproces beter te kunnen ondersteunen. De vaste telefonie gaat over op mobiele telefonie. De tijd die hiermee wordt bespaard, kan weer aan de zorg voor de patiënt worden besteed, zo redeneert het ziekenhuis.

Mobiel

De nieuwe structuur zorgt ervoor dat artsen en verpleegkundigen mobiel toegang krijgen tot het elektronisch patiëntendossier van het ziekenhuis. Ze kunnen hierdoor bijvoorbeeld patiëntendossiers aan het bed bekijken en bewerken op tablets. Ook heeft men direct inzage in de beschikbaarheid van collega’s. De afdeling ICT gaat, in samenwerking met Vodafone en Dimension Data, werken aan de ontwikkeling van mobiele applicaties.

Veiligheid en zekerheid

Door gebruik te maken van ‘virtual national roaming’, een techniek waarmee in geval van nood een netwerk van een andere mobiele provider gebruik wordt, blijft het ziekenhuis te allen tijde bereikbaar. Omdat het gaat om privacygevoelige gegevens is veel aandacht besteed aan de beveiliging. Het personeel werkt via het beveiligde netwerk van het ziekenhuis. Bovendien worden de smartphones en tablets zelf ook extra beveiligd. Zo kan in het geval van diefstal of verlies op afstand informatie op de apparaten gewist worden en kan het apparaat onbruikbaar gemaakt worden.

Samenwerking met Vodafone en Dimension Data

Vodafone en Dimension Data zijn momenteel bezig met de technische voorbereidingen om de overgang op mobiel (data)verkeer mogelijk te maken. Vodafone verzorgt het netwerk en ondersteunt bij het beheer van de smartphones en tablets. Dimension Data richt een volledig nieuw Avaya-communicatiesysteem in en voert het technisch projectmanagement uit. Het St. Antonius heeft voor deze partijen gekozen omdat hun geboden oplossingen het best aansluiten bij de ambities van het ziekenhuis. Beide partijen hebben veel technische expertise en ervaring in de zorg. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het blijkt toch weer , dat er ziekenhuizen in NL zijn die een goede visie hebben op de toekomst. Als modern ziekenhuis moet je mee met de tijd die zeer snel gaat en vooral op het gebied van ICT. Niet meegaan met je tijd betekent stilstand en dat kun je je niet meer veroorloven.Collega Ziekenhuizen kunnen daar een voorbeeld aan nemen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.