Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

St. Antonius Ziekenhuis stapt over op epd van Epic

Redacteur Zorgvisie
Het St. Antonius Ziekenhuis is overgestapt op het epd van Epic. Dat is gedaan omdat het ziekenhuis naar eigen zeggen meer behoefte had aan een toekomstbestendig systeem, maar ook vanwege de naderende fusie tussen het St. Antonius en het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis.
digitalisering zorg, VNO-NCW, MKB Nederland,
Foto: iStock

Tot nu toe gebruikte het St. Antonius Ziekenhuis IntraZis, een systeem dat twintig jaar geleden door het ziekenhuis zelf is ontwikkeld. Inmiddels is het technisch verouderd en vanwege de fusie met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis was er behoefte aan een nieuw epd, waarin de artsen van beide ziekenhuizen kunnen werken.

Vergelijken door epd

Het ziekenhuis wil het epd van Epic niet alleen inzetten als naslagwerk voor de medische gegevens van patiënten, maar wil het ook gebruiken om de gegevens van groepen patiënten met eenzelfde aandoening met elkaar te vergelijken en te analyseren. Voor patiënten zelf komt er door het nieuwe epd daarnaast een patiëntenportaal, waarin ze delen van hun medische dossier kunnen zien.

1 REACTIE

  1. Geweldige prestatie !!!
    Ilse Kruiver leidt ondermeer Cardiologie, OK en Spoed in korte tijd door de implementatie. Een mooi bewijs dat een ziekenhuis met de juiste focus en ambitie, maar ook het persoonlijk commitment, tot grote innovatie kan leiden.
    Gefeliciteerd !!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.