Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

St Jansdal heeft IC weer deels opengesteld

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuis St Jansdal heeft de IC sinds gisteren weer deels open gesteld. Het ziekenhuis had eerder die dag een opnamestop ingesteld, omdat bij drie IC-patiënten, een besmetting met een multiresistente ESBL-vormende Klebsiella-bacterie is vastgesteld.
St Jansdal heeft IC weer deels opengesteld

Het St Jansdal heeft onmiddellijk extra veiligheidsmaatregelen getroffen en doet er alles aan om verdere besmettingen te voorkomen.

Verscherpte maatregelen

Alle protocollen om verdere verspreiding te voorkomen zijn onmiddellijk in werking gesteld. Er gelden verscherpte maatregelen en er is een contactonderzoek opgestart. Op dit moment liggen er zes patiënten op de IC, deze patiënten worden allemaal in isolatie verpleegd. Ook worden er intensieve schoonmaak- en desinfectiemaatregelen uitgevoerd. De verwachting is dat de IC binnen afzienbare tijd weer volledig open gaat. Het St Jansdal heeft een melding gedaan bij de GGD.

De Klebsiella-bacterie is een darmbacterie die doorgaans ongevaarlijk is maar bij mensen met een verminderde weerstand wel infecties kan veroorzaken. De ESBL-vormende Klebsiella is resistent voor de meest gangbare antibiotica, maar kan met bepaalde antibiotica nog wel behandeld worden. (Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter )

1 REACTIE

  1. @Maarten. Ik heb wel door dat jij niets afweet van de situatie in Zeeland. Je kunt nog steeds allekaten open erisgenoeg marktwerking.ADRZ is lang niet het enige ziekenhuis en vorde fusie was er evenveel keus. Ik snap het rijsplafond dus niet tenzij je een ziekenhuis perse kapot wil maken ten gunste van andere ziekehuizen in de omgeving

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.