Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer instellingen zetten studenten in bij ict-trajecten

Bij een grote implementatie van een EPD, ZIS of ECD zetten zorginstellingen steeds vaker studenten in. Dit geldt al lang niet meer alleen voor eenvoudige uitzendklussen als de invoer van data, maar steeds vaker voor complexer werk als het trainen van eindgebruikers, meedenken over de lesinhoud, testen van systemen en uitschrijven van nieuwe werkprocessen .
beeldschermfotolia400fotolia.jpg
Foto: Fotolia

HBO en WO-studenten met een zorgopleiding die veel affiniteit hebben met ict zijn zeer geschikt om tijdelijk in te zetten bij het uitrollen van grote ict-projecten in de zorg. Het uitzendbureau Studentalent zette in 2012 voor het eerst geneeskundestudenten in bij de epd-implementatie van een Amsterdams ziekenhuis. ‘Sindsdien is het hard gegaan’, zegt Projectmanager Zorg Marlon Dolman van het gespecialiseerde uitzendbureau. ‘We ondersteunen steeds meer grote ziekenhuizen bij complexe en tijdrovende EPD/ZIS-projecten. Zo trainen we bij diverse ziekenhuizen medewerkers voor nieuwe EPD’s. Daarnaast vullen we de voorgeschiedenis aan, bouwen we formulieren in het EPD en bieden we ook ondersteuning op het gebied van functioneel beheer. En zo lopen er honderden studenten per jaar overal in het land rond om allerlei ict-klussen te doen. Het verspreidt zich echt als een olievlek.’

Partnerships
Inmiddels heeft Studentalent ook partnerships met toonaangevende solution providers en ondersteuners Nexus Nederland, ICON en Health Valley. ‘Deze organisaties kunnen op deze manier naast het leveren van de software en senior consultants ook extra capaciteit op flexibele basis als gewenste ondersteuning aanbieden als totaalpakket, via Studentalent als betrouwbare toeleverancier. Als daar een opdracht uit voortvloeit, zorgen wij vervolgens voor een juiste invulling van het project. We plaatsen medische wo- of hbo-studenten met aantoonbare ervaring en affiniteit met IT, een snelle leercurve, analytisch denkvermogen, goede communicatieve vaardigheden en die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.’

DossierEPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie.Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.