Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stefan Sleijfer: ‘Zorgprofessional moet over eigen discipline heen kijken’

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Voor de grote problemen in de zorg is expertise nodig van binnen en buiten de zorg. Dat is de gedachte achter een samenwerking van Erasmus MC, TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) om onderzoekers en studenten uit verschillende disciplines te stimuleren samen die problemen aan te pakken. ‘Op het moment dat je tegen iets aanloopt, moet het natuurlijk worden om over de grenzen van je eigen instituut heen te kijken’, zegt Stefan Sleijfer, bestuursvoorzitter van Erasmus MC.
Stefan Sleijfer
Stefan Sleijfer, bestuursvoorzitter Erasmus MC. Foto: Friso Keuris
Premium

Die samenwerking, Convergence genaamd, tussen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Bestuurder Stefan Sleijfer heeft gelijk als het gaat om de strategische kwesties, maar dat zijn vraagstukken die primair op de eigen bestuurstafel en die van de systeemverantwoordelijke politici horen te liggen. Daarbij is het ook zinvol om bijvoorbeeld “nursing policy” deskundigen mee te laten beslissen. Echter door de aandacht op beleid dat over misschien vijf jaren op tactisch en operationeel niveau aan de orde komt, wordt aan de actuele problematiek voorbij gegaan. Het wordt echt tijd, het is al vijf over twaalf in de zorg, om aan de vele reeds bekende oplossingen uitvoering te gaan geven ( zie bijv. De taskforce VWS, het SERrapport van 12 mei 2021 ). En als Rutte IV en Tweede Kamer niet tot dit handelen in staat blijken, mogen we ( net als in 1991 ) hopen op ingrijpen van de Eerste Kamer, toch?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.