Sterke stijging collectieve ontslagen zorg

Werkgevers in de gezondheidszorg hebben tussen juli 2014 en februari 2015 10631 collectieve ontslagen aangevraagd. Dit zijn aanvragen voor minstens twintig mensen. Hiervan zijn 3328 goedgekeurd. Dat blijkt uit de ‘Monitor van de sectorplannen de zorg Maart 2015’ van het ministerie van VWS.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Sterke stijging collectieve ontslagen zorg
Foto: ANP XTRA Robin van Lonkhuijsen

Los van de collectieve ontslagaanvragen zijn ook veel individuele ontslagaanvragen wegens bedrijfseconomische redenen gedaan de laatste maanden. In de ggz, gehandicaptenzorg en VVT gaat het om 4984 individuele ontslagaanvragen, waarvan er 2007 zijn goedgekeurd. Voor de ziekenhuiszorg, jeugdzorg en overige deelsectoren ging het om 2845 individuele aanvragen, waarvan 1321 zijn goedgekeurd. Het aantal collectieve aanvragen was in de ggz, ghz en vvt veruit het grootst. Dat gaat om 8363 aanvragen ten opzichte van 2269 in de curatieve zorg. De VVT spant als individuele sector de kroon met de grootste hoeveelheid collectieve ontslagaanvragen.

Sectorplannen

De informatie staat in een rapportage van

1
91

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.