Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stichting Arduin benoemt nieuwe toezichthouders

De raad van toezicht van Stichting Arduin heeft Silvia Bal, Jan Jaap Ensing en Jan Geluk benoemd als nieuwe leden. Silvia Bal en Jan Jaap Ensing volgen per 1 januari 2015 Elly van der Vliet en Jan Tijmstra op.
Stichting Arduin benoemt nieuwe toezichthouders
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Jan Geluk is eveneens per 1 januari 2015 benoemd als inkomend voorzitter van de raad van toezicht. Hij zal op 1 januari 2016 de huidige voorzitter de heer Wim van Gelder opvolgen. De nieuwe benoemingen passen in het rooster van aftreden van de raad.

Silvia Bal heeft dertig jaar ervaring in de financiële wereld, zowel bij de ABN Amro Bank als bij de Rabobank. Zij heeft vele veranderingsprocessen, zowel in structuur als in cultuur geleid. Haar financiële en bestuurlijke ervaring is een mooie aanvulling voor het team, waarbinnen zij deel zal uitmaken van de auditcommissie.

Albert Schweitzer

Jan Jaap Ensing heeft ruime ervaring in de zorgwereld, met name binnen de werkvelden personeel en organisatieontwikkeling. Vanaf 1 februari 2015 is hij werkzaam als directeur HR in het Erasmus medisch centrum in Rotterdam. Tot dat moment werkt hij als manager personeel & organisatie en communicatie in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Daarvoor heeft hij onder andere functies verricht in het Amphia ziekenhuis in Breda en bij Emergis in Goes.

VVD

Jan Geluk is de inkomend voorzitter van de raad van toezicht. Hij is momenteel dijkgraaf van het waterschap Hollandse Delta. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Zijn politiek bestuurlijke ervaring is een mooie aanvulling op de reeds aanwezige disciplines binnen de Raad van Toezicht.

Leden

De nieuwe leden vullen met hun ervaring de expertise binnen de raad aan. De andere leden van de raad van toezicht zijn de heren Coks Glerum (zorgbestuurder), Cees Verhage (adjunct directeur Rabobank Walcheren Noord-Beveland), en Hans Reinders (hoogleraar Ethiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam).

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.