Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Stichting Buurtzorg weer Beste Werkgever 2012

Redacteur Zorg+Welzijn
Voor de tweede achtereenvolgende keer is Stichting Buurtzorg Nederland de beste werkgever in de categorie meer dan 1000 medewerkers. De Werkgevers Award wordt ter beschikking gesteld door Effectory en VNU Vacature Media. De score van Buurtzorg Nederland is weer iets hoger dan vorig jaar.
Stichting Buurtzorg weer Beste Werkgever 2012

‘Professionals kunnen zich focussen op de patiënt. Zij hebben de vrijheid om hun patiënten op hun manier te behandelen en zitten niet vast aan protocollen.’ Dat zegt Award-winnaar Jos de Blok, oprichter van Stichting Buurtzorg Nederland. Buurtzorg haalde de hoogste score voor algemene tevredenheid: een 9,0. Vorig jaar won Buurtzorg nog met een score van 8,7.

Ranglijst

Deze resultaten komen uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en VNU Vacature Media. Aan het onderzoek hebben 269 organisaties deelgenomen. De positie die organisaties op de ranglijst krijgen is gebaseerd op de algemene tevredenheid van de eigen medewerkers. De respondenten zijn ondervraagd over hun werkzaamheden, arbeidsomstandigheden, collega’s, leidinggevenden, beloning en ontwikkelingsmogelijkheden. Andere winnaars: in de categorie minder dan 1000 werknemers: Geas Energiewacht uit Enschede. Snelle stijgers: Ordina en Fox-IT Delft.

Bevlogen en betrokken

Volgens Guido Heezen, directeur van Effectory moeten organisaties ‘vandaag de dag een goed antwoord hebben op de vraag: ‘Wat is onze toegevoegde waarde aan de maatschappij?’ Aan authenticiteit en duurzaamheid wordt steeds meer waarde gehecht. Bevlogen en betrokken medewerkers zijn volgens Heezen het geheim van goed werkgeverschap: ‘Samen gaan voor een goede zaak.’

Kerntaak

Volgens Jos de Blok van Buurtzorg Nederland is de kerntaak van zijn medewerkers om mensen te helpen met hun gezondheid: ‘Dat geeft onze mensen voldoening, dat is wat wij mogelijk maken. Onze medewerkers worden uit de wind gehouden als het gaat om administratieve lasten en andere randzaken. Nieuwe werknemers zeggen wel eens dat ze hun baan hebben teruggekregen: ze kunnen mensen weer helpen.’ (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees meer

Buurtzorg Nederland verovert buitenland

Buurtzorg NL genomineerd voor Business Intelligence Award 20…

Kabinet wil herschikking taken voor buurtzorg

Buurtzorg beste werkgever van Nederland

4 REACTIES

  1. Weet je waarom buurtzorg jos de blik als beste werkgever is gekozen? Omdat de teams maar raak schrijven en alles boeken op de client. Vanaf dit jaar is het helemaal feest want jos de blok heeft bij de overheid voor elkaar gekregen dat hij regelarm mag werken! Het einde is zoek geen enkele verantwoording bij buurtzorg!

  2. Lees alle reacties
  3. Het is volledig in de roos wat Marjo als argumenten aandraagt. De enige oplossing is, bewijzen dat de kosten kunnen worden bespaard door schaalverkleining. Alle regeringsbesluiten worden gebaseerd op statistieken. Schaalvergroting wekt enkel hogere kosten op, dat is bewaarheid gebleken. Dus nu ligt de focus, althans vanuit mijn gezichtspunt gezien, op het overtuigen van de beslissingsbevoegdheden hiertoe, en hen hierdoor ook aantoonbaar te kunnen beoordelen op hun competenties die zij bekleden. Het is zo helder als glas. Saneren in het management.

  4. Wanneer begint het nou eens bij de grote jongens, regering en ZV, door te dringen, dat kostenbesparing niet door schaalvergroting, maar juist door verkleining te behalen is. Door logge organisaties te creeeren kan er niet meer snel en effectief gehandeld worden, waardoor er juist meer en duurdere zorg ingezet moet worden. en bij de zorg bedoel ik dan handen aan bed en ook hulpmiddelen, die vaak nodig zijn, aanleveren. Ook dit zal niet meer afgestemd worden op de behoefte van de cliënt als de zorgverzekeraars er voor kiezen om maar met een paar leveranciers contracten af te sluiten. Het met spoed opstarten van zorg met de inzet van de benodigde hulpmiddelen zal dan bijna niet meer mogelijk zijn, met het gevolg, dat vooral ziekenhuizen dichtslibben. Ik hoop, dat regering en zorgverzekeraars dit niet uit het oog verliezen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.