Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Cardiologie Amsterdam heeft Neo ZIS epd

Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) maakt, naast de zorgplanning, het epd en de DOT/dbc-registratie en facturatie, gebruik van een echo- en ecg-koppeling, ontwikkeld door MI Consultancy.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg
Foto: Fotolia400

Bestuurder van Stichting Cardiologie Amsterdam, Mattie Pieterse: ‘Onze primaire focus ligt op de zorg voor onze patiënten. Wij geloven dat cardiologische zorg in sommige gevallen in een kleinere setting doelmatiger en efficiënter kan worden geleverd. Daarom werken wij volgens het one-stop-shopprincipe, wat voor de patiënt inhoudt dat alles in één setting geanalyseerd kan worden. Anamnese, lichamelijk onderzoek, ect, laboratoriumonderzoek, echocardiografie en ergometrie moeten allemaal binnen één systeem inzichtelijk zijn. Een modern epd met verregaande automatisering is daarbij onmisbaar.’

Informatie delen
De kliniek voor cardiologische zorg werkt samen met verschillende ketenpartners. Neo ZIS|EPD maakt het mogelijk om up-to-date informatie multidisciplinair te delen en de samenwerking te optimaliseren. Consultant van MI Consultancy Anne-Marie van der Lans: ‘Met behulp van een ecg-koppeling kan SCA de ecg-uitslagen in Neo ZIS|EPD inzien. De echo-koppeling zorgt ervoor dat meetwaarden en echobeeld vanuit het echosysteem in Neo ZIS|EPD kunnen worden getoond. Alle informatie rondom de patiënt wordt in één geïntegreerd systeem vastgelegd, dat gebruikmaakt van de modernste technologieën en standaarden. Zo kan er snel en efficiënt gewerkt worden. Dit bespaart tijd en geld.’

Dossier epd/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.