Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Narconon onder verscherpt toezicht

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Narconon Nederland in Zutphen voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld.
Stichting Narconon onder verscherpt toezicht

De IGZ bracht verschillende bezoeken aan de verslavingszorginstelling na meldingen. Mede op basis van de waarnemingen tijdens het laatste bezoek heeft de inspectie twijfels over de bereidheid en het vermogen van de instelling om afspraken met de IGZ na te komen.

Geen opnames

Omwille van de patiëntveiligheid sprak de IGZ met Narconon af dat zij geen cliënten meer opnemen met actuele verslavingsproblematiek en/of ernstige psychische/psychiatrische problemen. Ook zal de instelling alle cliënten voorafgaand aan opname laten beoordelen door een arts. Verder heeft Narconon aangegeven de Wtzi-toelating van de stichting in te trekken.

Toezicht

Als er bij Narconon tijdens en na afloop van de zes maanden verscherpt toezicht nog steeds risico’s voor de patiëntveiligheid zijn, dan overweegt de inspectie een andere maatregel of de minister van VWS te adviseren een aanwijzing te geven.