Superspecialisatie leidt tot betere uitkomsten

Dat superspecialisatie leidt tot veel betere uitkomsten, bewijzen de tien urologen van de Martini-Klinik in Hamburg. Zij doen 2200 prostaatkankerzorgoperaties per jaar en behalen aantoonbaar betere resultaten dan waar ook ter wereld.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Superspecialisatie leidt tot betere uitkomsten
Foto: Foto: Martini-Klinik

In amper tien jaar tijd is het gespecialiseerde prostaatkankercentrum uitgegroeid tot de beste van Duitsland. De medische uitkomsten zijn beter dan waar dan ook én de patiënten zijn zeer tevreden. De Martini-Klinik, voor honderd procent in handen van het academische ziekenhuis van Hamburg, is het bewijs dat superspecialisatie leidt tot veel betere uitkomsten. ‘Maar alleen als dat gepaard gaat met een kwaliteitsverbeteringssysteem’, zegt medisch directeur Markus Graefen.

2200 operaties per jaar

De urologen van de Martini-Klinik zien jaarlijks 5000 patiënten en het team doet 2200 operaties per jaar. Dat is aanzienlijk meer dan wereldtoppers als Mayo Clinics (1600

3
264

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.