Superspecialisatie leidt tot betere uitkomsten

Dat superspecialisatie leidt tot veel betere uitkomsten, bewijzen de tien urologen van de Martini-Klinik in Hamburg. Zij doen 2200 prostaatkankerzorgoperaties per jaar en behalen aantoonbaar betere resultaten dan waar ook ter wereld.
Superspecialisatie leidt tot betere uitkomsten
Foto: Foto: Martini-Klinik

In amper tien jaar tijd is het gespecialiseerde prostaatkankercentrum uitgegroeid tot de beste van Duitsland. De medische uitkomsten zijn beter dan waar dan ook én de patiënten zijn zeer tevreden. De Martini-Klinik, voor honderd procent in handen van het academische ziekenhuis van Hamburg, is het bewijs dat superspecialisatie leidt tot veel betere uitkomsten. ‘Maar alleen als dat gepaard gaat met een kwaliteitsverbeteringssysteem’, zegt medisch directeur Markus Graefen.

2200 operaties per jaar

De urologen van de Martini-Klinik zien jaarlijks 5000 patiënten en het team doet 2200 operaties per jaar. Dat is aanzienlijk meer dan wereldtoppers als Mayo Clinics (1600

3
171

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.