Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Surseance bij Reaktgroep

De Reaktgroep, aanbieder van psychische zorg in Gouda, kan geen rekeningen meer betalen. De rechtbank heeft de organisatie uitstel van betaling gegeven. Een eventuele fusie met grote ggz-aanbieder Parnassia Groep is ook van de baan.
Surseance bij Reaktgroep

‘Het bedrijf gaf zorg op basis van berekeningen die niet vergoed werden door zorgkantoren’, aldus bewindvoerder Jan Dorrepaal op nieuwssite Omroep West. Normaal kan een bedrijf naar de rechter stappen om die vergoedingen alsnog te claimen, maar de Reaktgroep verzuimde dat.

Inspelen op veranderingen

Ook kreeg de Reaktgroep volgens Dorrepaal minder subsidies. Daarnaast kon het bedrijf niet meer inspelen op de snelle veranderende regelgeving. ‘De afgelopen jaren is er veel nieuwe regelgeving in de zorg op de Reaktgroep afgekomen. Inspelen daarop kostte geld dat er niet meer was’, legt hij uit.

Mogelijke fusie

Volgens Dorrepaal worden momenteel partijen benaderd om de Reaktgroep over te nemen. De Parnassia Groep is sinds vorig jaar met de REAKT groep in gesprek over een mogelijke fusie. In een persverklaring laat Parnassia vandaag weten dat dit niet door zal gaan. ‘Uit onderzoek naar de financiële haalbaarheid van een mogelijke aansluiting is gebleken dat, gezien de financiële situatie van de REAKTGROEP, de Parnassia Groep niet kan besluiten om deze aansluiting te realiseren.’

Medewerkers

Bij de Reaktgroep werken ongeveer 350 mensen in Gouda, Den Haag, Leidschendam, Voorburg en Zoetermeer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.