Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Surseance voor Thuiszorg Groningen en Meavita

Thuiszorg Groningen en/of Meavita Groep gaan vermoedelijk uitstel van betaling aanvragen. Dat schrijft staatssecretaris Bussemaker aan de Tweede Kamer. Zorgvisie meldde eerder al dat Meavita Nederland-onderdelen Vitras/CMD en Sensire versneld zijn losgekoppeld van het moederbedrijf.
Surseance voor Thuiszorg Groningen en Meavita

Bussemaker schrijft dat maatregelen voorbereid zijn om de continuïteit van de zorg en huishoudelijke hulp te waarborgen, door de betrokken gemeenten en zorgkantoren, de Nza en VWS. Cliënten van Meavita kunnen blijven rekenen op hulp. Verder is een belangrijke doelstelling van de staatssecretaris dat het personeel voor de zorg behouden blijft. In geval van surseance of faillissement zullen volgens de staatssecretaris nieuwe rechtspersonen aan de bewindvoerder het aanbod doen de activa en activiteiten van de betrokken Meavita onderdelen over te nemen, zodat zij de exploitatie van de instellingen kunnen voortzetten. Aan het personeel zal het aanbod worden gedaan in dienst van de nieuwe rechtspersonen te treden.

Commissaris Loek Hermans

In het NRC Handelsblad zegt president-commissaris Loek Hermans van Meavita Nederland over het einde van zijn organisatie: “Fusie leek een uitkomst. We hoopten op synergie, schaalvoordelen, efficiënte ICT-systemen. Theo Meuwese, bestuursvoorzitter van Thuiszorg Groningen en eerder bestuurder bij Meavita West, zou die leiden. Het lukte hem niet partijen bij elkaar te brengen. Bovendien bleek dat Meavita West al sinds 2006 grote verliezen leed. We stelden vast dat er ‘verschil van inzicht over het te voeren beleid’ bestond en namen na negen maanden afscheid. Van de twee andere bestuurders was Jennyke Kuiper langdurig ziek en zou Daan van de Meeberg juist terugtreden. Hij is langer gebleven, maar zijn positie was moeilijk. Er kwam een interim-manager als voorzitter, Leo Markesteyn, die acute problemen met de zorgkantoren moest aanpakken en een steunaanvraag bij de Nederlandse Zorgautoriteit indienen. Hij beloofde ons zwarte cijfers in 2009.”

Salarissen bestuurders

Uit onderzoek van het magazine voor de overheid PM kreeg bestuurslid Meuwese in 2006 een salarisverhoging van 25 procent op de 209.000 euro die hij in 2005 opstreek. Het salaris van bestuursvoorzitter Van de Meeberg steeg in 2006 met twintig procent tot 265.000 euro en bestuurslid Kuiper zag haar inkomen met vijftig procent toenemen tot 238.000 euro. De bestuurders incasseerden ook forse pensioenbijstortingen: Meuwese maar liefst 80.478 in 2006. Toen Meuwese vorig jaar vertrok bij Meavita kreeg hij een vertrekpremie van 468.952 euro, aldus PM. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Meavita vraagt ministerie om 20 miljoen euro

Bussemaker: Problemen Meavita te complex

De Wielborg stapt uit Meavita

Dienstverlener Facilicom redt Meavita West

Klink gaat toezichthouders nog niet straffen

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Nou hou je klep meavita medewerkster.Jullie hebben van Thuiszorg Groningen 200 miljoen gepikt;want voor de fusie hadden wij dat in de pot en jullie 0,0 en nou moeten we ook eens opdraaien voor jullie schulden.Thuiszorg Groningen was dom om met zo’n debiele thuiszorgorganisatie in zee te gaan.Dus hou op met je @#$% stukjes

  3. Ja bedankt Dir. en intrims goed gedaan nu weten waar we staan onderaan en dadelijk geen baan, jullie zijn en waren niet bekwaam daarom gingen we eraan.Dit is diefstal in onze portemonee en van burgergelden tuurlijk krijgen jullie geen geldmeer of was dit geldt wederom voor een goudenhanddruk?
    Tijden keren terug ga maar gewoon slapen dat verhaal hebben we meer gehoord,een lachende direkteur bij TV West en nu huilende gezinnen want wie komen er opstraat zonder werk juist de medewerkers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.