Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SVB gaat uitkeringen aan mantelzorgers uitbetalen

Op de Dag van de Mantelzorg, rond 10 november, krijgen mantelzorgers een uitkering van maximaal 250 euro. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) gaat de uitkeringen uitbetalen.

Voor de regeling is 65 miljoen euro beschikbaar. Gisteren gaf staatssecretaris Bussemaker in een brief aan de Kamer details over de uitvoering.

Indicaties

Mantelzorgers die iemand verzorgen met een indicatie voor extramurale AWBZ-zorg, komen voor de uitkering in aanmerking. Deze indicatie moet na 1 april 2007 zijn afgegeven en voor minstens zes maanden gelden. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) levert hiervoor de gegevens aan bij de SVB.

WMO

De Tweede Kamer drong er bij de behandeling van de begroting 2007 op aan dat er een landelijke regeling komt voor de waardering van mantelzorgers. Voor de regeling is een wijziging nodig van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Omdat de Kamer hecht aan uitbetaling in 2007, wacht de staatssecretaris de wetswijziging niet af. (VWS)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.