Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Syntrus Achmea Vastgoed koopt gebouw Maasziekenhuis Boxmeer

Het Achmea Dutch Health Care Property Fund (Zorgfonds) heeft een gebouw van het Maasziekenhuis in Boxmeer aangekocht. Het is de eerste grote acquisitie die Syntrus Achmea Vastgoed op naam van het Zorgfonds doet.
Syntrus Achmea Vastgoed koopt gebouw Maasziekenhuis Boxmeer

Het Achmea Dutch Health Care Property Fund is een door Syntrus Achmea Vastgoed opgericht fonds voor institutionele beleggers die willen investeren in zorgvastgoed. Het gaat om vastgoed in zowel de care als de curatieve zorg. De eerste aankoop van dit fonds is het in aanbouw zijnde gebouw van het Maasziekenhuis. Deze locatie biedt straks plaats aan kantoorfuncties en een aantal zorgfuncties. Ruim tachtig procent is inmiddels verhuurd. Hoofdhuurder voor een periode van twintig jaar is de Stichting Pantein. Het Maasziekenhuis maakt onderdeel uit van Stichting Pantein. De bouw van het ziekenhuiscomplex is in volle gang. De ingebruikname staat gepland voor april 2011. Onderhandelingen over de overige ruimten zijn gaande. De nieuwbouw ontwikkelt het Maasziekenhuis samen met Vitaal ZorgVast. Dat is een concept- en projectontwikkelaar voor de gezondheidszorg en onderdeel van BAM Utiliteitsbouw.

Investeringen

Woordvoerder Frederike Lengers van Syntrus Achmea Vastgoed zegt desgevraagd dat de bouw van een nieuw kankercentrum in Boxmeer geen invloed heeft op de investering. “Het gaat bij het Maasziekenhuis om een regulier ziekenhuis met een nieuw vastgoedconcept dat ook kantoorruimte en winkelruimte omvat. Dat er in deze gemeente ook een nieuw kankercentrum wordt gebouwd heeft daar verder niets mee te maken.” Volgens Lengers is investeren in zorgvastgoed ideaal voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar stabiele, langlopende investeringen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Zorg om overcapaciteit in kankercentra is ongegrond’

Toch nieuwbouw Maasziekenhuis

ING gaat een miljard euro in zorg investeren

Zorgvastgoed als kans om te ondernemen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.