Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tactus eerste ggz-instelling met een ISO/NEN-certificaat

Afgelopen week heeft Tactus Verslavingszorg het internationaal erkende ISO27001/NEN7510-certificaat in ontvangst genomen. Hiermee is Tactus de eerste ggz-instelling in Nederland die dit heeft gehaald.
Tactus eerste ggz-instelling met een ISO/NEN-certificaat

“Het is vooral goed nieuws voor onze cliënten. Het betekent voor hen nog meer zekerheid over hun privacy”, aldus Ruud Rutten, bestuurder van Tactus. Er is de laatste tijd veel aandacht voor informatiebeveiliging in de zorg. Aanleiding is onder meer de invoering van het elektronisch patiëntendossier.

Informatiebeveiliging

De certificerende instantie BSI Group heeft de afgelopen maanden op verschillende Tactus-locaties onderzoeken, interviews en steekproeven uitgevoerd. Hierbij is geconstateerd dat Tactus de ISO/NEN-normen goed toepast en zeer zorgvuldig omgaat met informatiebeveiligingsrisico’s binnen de zorg- en dienstverlening.

Verslaving

Tactus is specialist op het gebied van verslaving. Tactus geeft hulp, voorlichting en advies aan diverse doelgroepen. Tactus is werkzaam in Overijssel, Flevoland en een deel van Gelderland.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Beveiliging van EPD blijft geheim

NEN publiceert nieuwe norm ‘Logging’

UNIT 4 introduceert nieuwe versie van informatiesysteem

Zozijn maakt informatie uniform met Business Intelligence van Inforay

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.