Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ten Kroode en Adema in bestuur Nictiz

Mark van Dorresteijn
Marjolein ten Kroode en Wout Adema zijn per 16 september 2013 toegetreden tot het bestuur van Nictiz.
Ten Kroode en Adema in bestuur Nictiz

Ten Kroode is sinds 2009 voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Rivierduinen. Behalve bestuurlijke ervaring in de zorg heeft zij ervaring in het verder brengen van digitale dienstverlening. In 2008 werd Ten Kroode gekozen tot ICT Personality van dat jaar. Zij kreeg de prijs, omdat ze ict met succes had ingezet bij de grootschalige vernieuwing van het uitkeringstraject binnen de Sociale Verzekeringsbank.

Wout Adema

Adema is sinds 2012 directeur Zorginkoop Tweedelijnszorg bij Achmea. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop van medisch specialistische zorg en geestelijke gezondheidszorg. Adema was tot 2012 voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis St Jansdal waar hij begon als manager financiën en informatievoorziening.

Greet Prins en overige leden

Nictiz-bestuurslid Greet Prins, die in 2011 tot het bestuur toetrad, is teruggetreden. De overige leden van het bestuur zijn voorzitter Henk Bosma (onder meer lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg en oud-commissaris van een ict-bedrijf) en Ruud Hopstaken (vice-voorzitter raad van bestuur Academisch Medisch Centrum Amsterdam).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.