Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tergooi boekt positief resultaat en wordt groen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Tergooiziekenhuizen in Blaricum en Hilversum heeft vorig jaar een resultaat gehaald van 1,2 miljoen euro. Hiermee is de opwaartse trend van vorig jaar voortgezet.
Tergooi boekt positief resultaat en wordt groen

Dit is inclusief een versnelde afschrijving. Als deze niet wordt meegeteld, is het resultaat 3,5 miljoen euro. De omzet was tweehonderd miljoen euro. ‘We kunnen concluderen dat we onze bedrijfsvoering nu goed op orde hebben’, zegt bestuursvoorzitter Ruurd Jan Roorda.

Incidentele meevallers

Vorig jaar was het resultaat 1,3 miljoen, dat lag voornamelijk aan incidentele meevallers. In 2010 leed het ziekenhuis nog een verlies van 5,9 miljoen euro. Tergooi had te maken met een teruglopend aantal patiënten. Deze afname van de zorgvraag komt volgens Roorda overeen met het landelijke beeld: ‘Wij denken dat dit aan meerdere factoren tegelijk ligt. Ook de crisis heeft hierop invloed gehad.’ Het aantal dotterbehandelingen is toegenomen tot vierhonderd. Dit jaar hoopt Roorda de vereiste zeshonderd dotters te halen.

Volume-eisen

Tergooi wil een brede basisfunctie voor de regio houden en is niet van plan zorg af te stoten. ‘Dat hoeft niet’, zegt Roorda, ‘Wij voldoen aan alle volume-eisen’. Het ziekenhuis wil een groenere koers gaan varen. Bestuurder Roorda noemt de groene omgeving een pluspunt. Er moet een denkomslag plaatsvinden van ziek zijn naar beter worden en gezond blijven. Ook bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Hilversum is rekening gehouden met duurzaamheid. Om het geheel te completeren, heeft het ziekenhuis een nieuw logo laten ontwerpen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.