Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thomas Plochg volgt Hans Baaijens op bij NPHF

Sarah Berends
De huidige directeur Hans Baaijens vertrekt in juli bij de NPHF Federatie voor Gezondheid. Thomas Plochg volgt Baaijens per 1 juli 2014 op. Dat heeft de NPHF vandaag bekend gemaakt.
Thomas Plochg volgt Hans Baaijens op bij NPHF

Hans Baaijens heeft de NPHF geleid sinds 2008 en gaat met vervroegd pensioen. De missie van de NPHF is dat het Nederlandse gezondheidstelsel gericht moet zijn op het gezond houden van mensen. Dit is de enige manier waarop ons zorgstelsel toekomstbestendig kan zijn, vindt de NPHF.

AMC

De nieuwe directeur Thomas Plochg krijgt vanaf 1 juli de taak om samen met de federatieleden deze beweging van nazorg naar voorzorg concreet te maken. Hij moet hiervoor de juiste randvoorwaarden creëren. Plochg werkt sinds 2008 als senior beleidsmedewerker bij de NPHF en combineerde dit met wetenschappelijk onderzoek op de afdeling Sociale Geneeskunde van het AMC.

Dankbaar

Jolande Sap, voorzitter van de NPHF: ‘Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Thomas Plochg de lijn van Hans Baaijens, die de NPHF op de kaart heeft gezet, kan doortrekken en de vernieuwingsslag kan concretiseren. Wij zijn Hans dankbaar voor de manier waarop hij de NPHF heeft geleid.’

NPHF

De NPHF bestaat uit ongeveer veertig beroepsverenigingen, fondsen, kennisinstituten, brancheorganisaties en bedrijven, die zich van oudsher inzetten voor preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsbescherming.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.