Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgkompas en TSN nemen definitief thuishulpen Sensire over

De bijna 800 medewerkers van Sensire uit de Achterhoek zijn vanaf 1 januari 2014 in dienst van de thuiszorgorganisaties TSN of Zorgkompas. Zorgkompas is bij het akkoord betrokken onder andere om de keuzevrijheid van medewerkers overeind te houden. Vandaag is het akkoord hierover getekend, zo meldt Omroep Gelderland.
Zorgkompas en TSN nemen definitief thuishulpen Sensire over

Het principe-akkoord is onder leiding van waarnemer Hans Borstlap deze week bereikt, zo maakten de partijen donderdag in Ruurlo bekend. De ondertekening is live te volgen op Omroep Gelderland. Sensire en de zeven Achterhoekse gemeenten betalen mee aan de overstap van de thuishulpen naar een nieuwe werkgever. De thuishulpen van Sensire bieden zorg aan ruim 3000 mensen. De thuiszorg in de Achterhoek is maandenlang een probleem geweest, nadat Sensire bekendmaakte met die zorg te gaan stoppen. Onder aanvoering van vakbond Abvakabo/KNV kwamen de al ontslagen medewerkers veelvuldig in actie.

 

Debat

Vanavond vindt er om 20.00 uur in de Tweede Kamer een debat plaats over Sensire. Thuiszorgmedewerkers zullen dit debat vanaf de tribune volgen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.